Ενσυναίσθηση και Αλλαγή: Η Συμμετοχή μας στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Το Κέντρο μας είχε την τιμή να συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας. Η συμμετοχή μας δεν ήταν απλά μια δράση, αλλά μια υπενθύμιση ότι, με ενσυναίσθηση και ανοιχτή καρδιά, μπορούμε όλοι να κάνουμε μικρά, αλλά σημαντικά βήματα προς την αλλαγή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παρουσιάσαμε δύο ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια, που στόχευαν να ευαισθητοποιήσουν και να αλλάξουν αντιλήψεις.

Το πρώτο εργαστήριο, «Περπατάμε Μαζί», απευθυνόταν σε ανήλικους και επικεντρώθηκε στη συνεργασία, την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενίσχυση της συμπερίληψης. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά βίωσαν τη δύναμη της συνύπαρξης και της αμοιβαίας υποστήριξης.

Το δεύτερο εργαστήριο, «Κατανοώντας την Αναπηρία», είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την αναπηρία, την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και την καταπολέμηση των στερεοτύπων. Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν νέες προοπτικές και καλλιέργησαν την κατανόηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Με αυτές τις δράσεις, ελπίζουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου η αποδοχή και η συμπερίληψη θα είναι η βάση των σχέσεών μας.

Μοιράσου

Θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ «Σύμπλευση»;