Ποιοι Είμαστε

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Τι είναι τα Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ;

Τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ) είναι μια υποκατηγορία των Κέντρων Αποκατάστασης, όπως αυτά ορίζονται με Υπουργική Απόφαση του 1993.

Απευθύνονται σε συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, είτε με συγγενή αναπηρία, δηλαδή με αναπηρία με την οποία κάποιος/α γεννιέται ή αναπτύσσει κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του/της, ή με επίκτητη αναπηρία, δηλαδή με αναπηρία που αποκτά κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του/της. Οι αναπηρίες αυτές μπορεί να είναι κάθε είδους, δηλαδή αναπτυξιακές, νοητικές, κινητικές, αισθητηριακές, γονιδιακές, χρωμοσωμικές, μικτές.

Τα Κ.Δ.-Η.Φ. είναι Δομές ανοιχτής νοσηλείας, που υποδέχονται και φροντίζουν εξατομικευμένα τον ωφελούμενο έως 8 ώρες, 5 ημέρες της εβδομάδας. Δεν είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τα γνωστά ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αλλά καλύπτουν εκείνο το «κομμάτι του παζλ» των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία που σχετίζεται με την εξατομικευμένη θεραπεία, αποκατάσταση και εκπαίδευση.

Η ιστορία μας

Το Δίκτυο Δομών Φροντίδας ατόμων με αναπηρία «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» ιδρύθηκε το 2022, εδράζεται στη Δυτική Μακεδονία και περιλαμβάνει επί του παρόντος τρεις δομές με την μορφή των Κ.Δ.-Η.Φ., στην Καστοριά, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, καθώς και μία δομή με τη μορφή του Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ, στη Νεάπολη Κοζάνης.

Η αγάπη, η διάθεση για προσφορά σε έναν χώρο που ταλανίζεται, αυτόν των ατόμων με αναπηρίες, και η προσπάθεια στήριξης του γενέθλιου τόπου μας, της Δυτικής Μακεδονίας, ήταν η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων χώρων, όπου άνθρωποι-συμπολίτες μας με αναπηρίες θα λάβουν υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη φροντίδα και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Με αυτό το όραμα, της παροχής ολοκληρωμένης φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες, μια ομάδα ελεύθερων επαγγελματιών Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας συντάχθηκε και αποφάσισε να συμπορευτεί προς την επίτευξη του κοινού στόχου. Η προσθήκη νέων παρόμοιων δομών και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι μονόδρομος!

Εσωτερικός Κανονισμός των Κ.Δ.-Η.Φ. «Σύμπλευση»

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον εσωτερικό κανονισμό των Κ.Δ.-Η.Φ.

Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θα λειτουργήσει προσεχώς